IMATE U SVOJOJ KUĆI: Čaša ovog soka pre doručka može izlečiti jetru, srce, vid i želudac!

Šargarepe su narandžaste usled prisustva betakarotena, kojeg ovo povrće sadrži više nego bilo koje drugo.

Vitamin A se dobija iz betakarotena i hrani kožu, nokte i kosu. Uporedo sa tim, vitamin A se blisko vezuje za rast uopšte, te poboljšava zdravlje organa poput jetre, želuca i creva. On takođe jača srce i pospešuje imunitet i vid.

Sok od šargarepe je odličan alat za prečišćavanje tela od štetnih toksina i supstanci. Možete sok od šargarepe koristiti protiv bolesti i zdravstvenih stanja poput artiritisa, loše probave, gastritisa, problema sa stolicom i hemoroida.

Sok od šargarepe vam takođe može pomoći da tretirate mentalnu iscrpljenost koja se javlja usled prekomernog rada i stresa.

On takođe eliminiše iscrpljenost rčanog mišića i može uticati na regulisanje telesne težine.

Ukoliko želite da koristite sok od šargarepe kao lek, trebalo bi da pijete 30ml sveže ceđenog soka rano ujutru na prazan stomak pre doručka.

Pošto je sok od šargarepe sposoban za uništavanje bakterija, preporučeno je da ga držite u ustima nekoliko sekundi pre nego što progutate.

Interesantna činjenica je da je potrebna samo jedna čaša soka kako biste se rešili stomačne kiseline.

Gorepomenuti razlozi bi mogli biti dovoljni za vas da razmislite o ispijanju čaše svežeg i zdravog soka od šargarepe umesto jutarnje kafe!

izvor:Webtribune.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*