Pomoću ovih 14 kuhinjskih lijekova sigurno ćete se bolje osjećati

Uznemireni ste i anksiozni?

Uzmite bananu. Kada ste previše napeti,

Posegnite za bananom koja sadrži samo 150 kalorija i 14 grama šećera, a u stanju je da vas napuni energijom i podigne vam nivo glukoze u krvi.

Pritom sadrži 30 odsto dnevnih potreba za vitaminom B6, koji podstiče lučenje serotonina, hormona koji umiruje nerve i stimuliše dobro raspoloženje.

Muči vas visok krvni pritisak?

Grickajte suvo grožđe. Pola šake suvog grožđa sadrži gram vlakana i 212 miligrama minerala potasijuma, koji uspešno snižava hipertenziju. Brojna istraživanja pokazala su da polifenoli iz grožđanih derivata kao što su suvo grožđe, vino ili sok čuvaju zdravlje srca i krvnih sudova, istovremeno snižavajući krvni pritisak.

Patite od zatvora i nadutosti?

Popijte čašu jogurta. Čaša i po jogurta sa živom kulturom (korisnim bakterijama i gljivicama) poguraće hranu kroz vaš gastrointestinalni trakt. Korisne bakterije iz jogurta naročito olakšavaju varenje pasulja i mlečnih laktoza, koje mogu da izazovu gasove.

Izloženi ste riziku kamena u bubregu?

Zasladite se kajsijama. Četiri sušene kajsije sadrže dva grama vlakana, samo tri miligrama sodijuma i 325 miligrama potasijuma, a sve ove supstance sprečavaju nagomilavanje minerala iz urina i stvaranje kamenja kalcijum-oksalata (najčešći tip kamena u bubrezima).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*